Ik ben in de afgelopen jaren 3x voor een aantal sessies bij Sylvia geweest. Ik was door mijn huisarts op haar gewezen als zijnde een prettige persoon, die goede resultaten weet te behalen. En zo heb ik het ook zelf ervaren. Zoals bij velen van ons was er in de loop van mijn leven veel op mijn pad terecht gekomen. Maar vanuit mijn jeugd had ik ook meegekregen dat je er wel altijd moet zijn, zeker voor de ander. Er komen dan momenten in je leven dat de last te zwaar wordt als je ondanks alles toch maar gewoon doorgaat. Ik had op een bepaald moment het gevoel letterlijk door mijn hoeven te zakken. Werd emotioneel, kon op mijn werk niet steeds de schijn ophouden, reageerde anders dan ze van me gewend waren en had heel goed door dat ik hulp nodig had. Ik ben een type die een ander wel goede adviezen kan geven, voor mijzelf ook dingen wel kan beredeneren, maar zelf uitvoeren is een stuk moeilijker. In de directe omgeving kan wel begrip zijn, maar je hebt professionele hulp nodig, geen mensen die met je meepraten. Bij Sylvia kon ik in 1e instantie mijn verhaal kwijt, zij creëerde een sfeer van vertrouwen en ging de bergen die ik opgebouwd had langzaam samen met mij afbreken. Niet door mij overal gelijk in te geven, maar door mij de juiste vragen te stellen, die mij dwongen er over na te denken of het wel klopte wat ik zei. Tijdens het praten lag ik op mijn buik op de behandeltafel en streelde zij mijn blote rug, iets dat voor mij heel ontspannend werkte. De frequentie en het aantal behandelingen kun je samen met Sylvia afstemmen. Als je voelt dat je weer sterk genoeg bent om de wereld weer aan te kunnen, durft ze je ook weer los te laten. Door heftige gebeurtenissen viel ik toch weer na een periode terug, maar ik wist dat ik samen met Sylvia er weer bovenop kon komen, dus ik wachtte de 2e en 3e keer ook niet zo lang om haar te bellen. En ze pakte de draad weer op. Ik voel me vertrouwd bij haar, ze is professioneel, maar gebruikt begrijpelijke taal en alledaagse voorbeelden. Ze laat je nadenken over je zelfbeeld en je beeld van de wereld om je heen. Geeft aan waar je invloed op uit kunt oefenen en waar je ‘los’ moet leren laten. Het ‘ont’-moeten was een eyeopener voor mij. Ik moest altijd zoveel van mezelf. Sylvia heeft me geleerd te denken: Kan ik het? – ja; is het ook goed voor mij? En meer mij te richten op het antwoord op die laatste vraag. Anders bezwijk je onder de last die jezelf op je schouders legt. Ik kan vaker ‘nee’ zeggen om mezelf te beschermen. Het gaat nu goed met me, maar ik aarzel niet om de hulp van Sylvia weer in te roepen als ik weer dreig terug te zakken. Soms kun je het gewoon niet alleen ……. en dat te durven toegeven was voor mij al een bevrijding!