Ik kwam bij Sylvia omdat ik tegen overspannenheid aanzat. Zat net op de grens, zullen we maar zeggen. Het was o.a. werk-gerelateerd, of anders gezegd, waren er bepaalde zaken op het werk niet gegaan zoals ze zijn gegaan, dan was ik waarschijnlijk niet overspannen geweest.

Daarnaast zijn die dingen juist gebeurt op het tijdstip dat ik net bevallen was van mijn zoon. Daarnaast heb ik een lief maar pittig dochtertje van 4. In hetzelfde jaar was ik ook net afgestudeerd. Redelijk druk jaartje dus.

Wat heeft de therapie mij gegeven?

Ik denk wel een stukje zelfkennis. Je hebt me wel een spiegel voorgehouden, maar altijd op een respectvolle manier, waarbij jij mij nooit het gevoel hebt gegeven dat je kritiek uitte op hoe ik dingen deed. Je liet hooguit zien, wat ik doe, waarom ik dat doe, en hoe ik het ook anders zou kunnen doen. En omdat je dat op een hele rustige manier doet, soms aan de hand van oefeningen/ rollenspelen op het moment zelf, blijft het ook hangen.

Dat maakt dat ik er ook op terug kan vallen, en op sommige momenten zelf bewust een keuze kan maken van hoe ik iets doe op dat moment. Niet meteen handelen of denken, maar eerst even voelen en dan bepalen wat ik daarmee doe of zou willen doen. 

Ik hou wat meer de regie in handen en dat is prettig. Zowel op werk als op relationeel vlak, en ook in de lastige situaties met mijn dochtertje... en dat werkt meestal wel.

Ik vond je een fijne therapeut. Het was altijd wel een verhelderend uurtje en ik zou het ook helemaal prima gevonden hebben om dat eens in de zoveel tijd te blijven doen ... :-)  ik kan het iedereen aanraden, zelfs wanneer het nog niet echt nodig is. :-)  Een stukje zelfkennis is nooit weg.

Je brengt de dingen op een respectvolle manier, en checkt ook of iets ook echt begrepen wordt en aankomt. En je luistert goed, je hoort echt wat er gezegd wordt en laat dat ook merken.

Kortom: ik zou jou absoluut aanraden en dat heb ik ook al gedaan.