Ik ben gestart met de therapie vanwege een burn-out. 
Omdat ik besefte dat de burn-out grotendeels door mijn karakter komt, wilde ik begeleiding.
Welke eigenschappen zijn op zich goed, maar kunnen ook tegen me werken?
Waarom zeg ik te weinig 'nee', waardoor vind ik dat zo moeilijk?
Waarom kan ik niet loslaten en voel ik me altijd verantwoordelijk?
Waarom is het zo moeilijk achterover te leunen en het initiatief aan anderen over te laten?
Enz, enz.
Graag wil ik herstellen van de burn-out, maar tevens leren om niet daarna weer in dezelfde valkuil te stappen.
De begeleiding ervaar ik als heel prettig.
Het spannendste vond ik 'aanraking'. Dit hoort bij de begeleiding, maar wat voor soort aanraking?
Al jaren houd ik velen (onbewust) graag een beetje op afstand.
Bij het idee dat een therapeut je aanraakt kreeg ik het al warm, maar ik ervaar het als heel prettig.
Het geheel is een enorme eye-opener geweest en nog steeds;

Niet alleen mijn karakter, maar ook mijn opvoeding, jeugd en levenservaringen blijken boosdoeners te zijn. Hierdoor ook mijn gevoel grotendeels uitgeschakeld en vooral alles doen vanuit het hoofd.

Om dat hoofd meer uit te schakelen en meer vanuit het gevoel te doen is eng, enorm energie vretend en kost heel veel tranen. Is het het waard? Absoluut.

Ik heb weer wat meer veerkracht, het lukt me om wat meer vanuit mijn gevoel te doen, het lukt beter om mezelf toe te staan leuke / ontspannende dingen te doen, het lukt om op het werk wat meer te delegeren en wat meer afstand te nemen.

Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden. Allemaal worden we gevormd door opvoeding, omgeving en gebeurtenissen en iedereen heeft een rugzak in de loop van zijn leven en om weer meer in balans te komen, zaken te verwerken, inzicht in jezelf te krijgen zou het heel goed zijn begeleiding te zoeken. Mits je ervoor openstaat natuurlijk.

Een grote reden waarom ik de begeleiding zo waardevol is de persoonlijke begeleiding. Ik voel me erg op mijn gemak en ervaar zelf een klik. Dit is het lastigste deel om uit te leggen, maar Sylvia is in mijn traject erg waardevol. Dit maakt ook waardoor ik de aanraking als prettig ervaar.

Ik weet niet of ik dezelfde therapie met een andere begeleider als net zo prettig zou hebben ervaren.

Ik ben nog niet waar ik zijn wil, dus volgend jaar kom ik graag bij je terug.